Commissaris, gebruik die interne audit!

Afomstig van de interne audit bij ING wil Johan Buitenga nu als commissaris zijn ideeën en ambities over de interne auditfunctie (IAF) verder brengen. De RvC kan veel intensiever gebruik maken van de expertise van de IAF. Die moet op zijn beurt zich verder ontwikelen in high value added auditing, die uitdagend is vanwege complexiteit, inhoud, gedrag en cultuur, impact en gevoeligheid. Het gaat volgens Buitenga hier om “een van de meest zware functies binnen een organisatie”.

Na 22 jaar bij ING als bankier, risk manager en intern auditor te hebben gewerkt wilde Johan Buitenga iets anders en nam een carrière time-out. Hij wil met zijn kennis en ervaring, opgedaan in de rationele en proces gedreven wereld van fnancieren, risicomanagement en audit, mensen helpen beter in balans te komen en ze helpen hun eigen mogelijkheden daarbinnen beter te ontdeken. Buitenga gaat dat op drie manieren aanpaken: als commissaris, als coach en als moderator. Commissaris omdat verandering begint aan de top en de toon aan de top in zijn ogen essentieel is. Coachen om mensen te helpen in de verandertrajecten waarmee ze bezig zijn in hun kracht te komen. En moderator omdat hij het gewoon leuk vindt om voor de troepen te staan en over zijn ervaringen en ideeën te praten.

Download hier het hele artikel

Delen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Meer informatie?
Contact

Voorstraat 42
8011 ML  Zwolle

010-123 4567
info@deanderecommissaris.nl